Hvorfor bruke HelpAdvisor?

Kort fortalt - så du raskt skal finne de beste hjelperne nær deg, som er ledige når det passer deg.

Dette gjør vi på en trygg, enkel og ryddig måte. HelpAdvisor lister opp hjelperne i forhold til hva du søker etter, rangert etter fire kriterier: tilgjengelighet, at de er i nærområdet, tidligere brukeres vurdering, samt pris. Ved å sortere etter disse kriteriene, skal du være sikker på at vi til enhver tid finner rett hjelper til deg.

Hvem passer HelpAdvisor for?

HelpAdvisor passer for deg som trenger tjenester. En tjeneste kan være alt fra frisørtime, til datahjelp og padlekurs. Se en oversikt over alle kategorier her.

Hva koster HelpAdvisor?

Det koster ingenting å registrere seg som bruker eller å booke tjenester via HelpAdvisor, du må bare betale vanlig pris for tjenesten.

Bestill tjeneste.

Hvordan bestiller jeg en time?

Når du skal bestille en tjeneste på HelpAdvisor foretar du et søk basert på dine kriterier. Du får så listet opp en rekke forslag, rangert etter for eksempel tilgjengelighet, at de er i nærområdet, tidligere brukeres vurdering, samt pris. Klikk på den profilen som passer deg best og bestill tjenesten. Du vil se når de er ledige, eller du må be om et tidspunkt hos de som ikke har online booking hos oss. Bestillingen er først gyldig når hjelperen har bekreftet.

Hvordan betaler jeg?

Inntil videre betaler du hos hjelperen når du har fått tjenesten. Men snart kommer betaling via kredittkort. HelpAdvisor håndterer da alle betalinger. Du legge inn dine kortdetaljer og så trekkes avtalt beløp fra ditt kort når du har benyttet deg av tjenesten. Vår betalingsløsning er trygg og sikker for begge parter. Ved sykdom eller andre forhindringer, må du avbestille eller endre senest 24 timer i forveien, eller så vil du bli belastet for bruk av tjenesten. Må hjelper avlyse, gjør vi alt vi kan for å finne en tilsvarende hjelper til deg, uten ekstra kostnad. Finner vi ikke en tilsvarende hjelper eller du ikke ønsker å benytte deg av vikaren, blir du selvfølgelig ikke belastet for bruk av tjenesten.

Hva med datasikkerhet og personopplysninger?

Vi i HelpAdvisor er meget opptatt av datasikkerhet og å ta godt vare på dine personopplysninger og kortdetaljer.

Kommunikasjon med hjelper

På hver enkelt hjelpers profil kan du enkelt skrive en melding. Da vil hjelper få meldingen og kan svare så raskt vedkommende kan. Du kan også ringe eller be hjelper om å ringe deg tilbake.