Hvordan komme i gang

Hvordan registrerer jeg meg og bruker HelpAdvisor?

Du registrerer deg som hjelper på HelpAdvisor ved å trykke på denne lenken for å komme til registreringsskjemaet. Husk at jo mer informasjon du fyller inn, jo bedre kommer profilen din til å bli - og jo høyere opp kommer du i søk. Du kan likevel komme i gang ved å legge inn et minimum av informasjon, men husk, da vil de med fullstendige profiler komme høyere enn deg på rangeringslisten.

Hvordan kommer jeg høyere på rangeringen?

Den ALLER beste måten å få mye å gjøre på rett og slett å være flink - slik at du får en høy score. Når du får en høy score kommer du som regel øverst på rankingen og da blir sannsynligheten for å være fullbooket stor. Og du man er fullbooket kan du øke prisene til du finner den beste kombinasjonen av full ordrebok og omsetning.

HelpAdvisor ønsker å gi brukere den beste hjelperen. Det gjøres ved at brukere enkelt kan søke etter hjelpere innen en spesiell kategori som skal være i nærheten og være ledig til et tidspunkt som passer brukeren.

Når HelpAdvisor har filtrert bort alle som ikke passer brukeren - enten de er for langt borte, ikke er ledige eller ikke driver med det som brukeren ønsker - vil de som er igjen på listen bli rangert. Rangeringen skjer etter den beste kombinasjonen av avstand, pris og ikke minst score fra andre brukere som tidligere har benyttet tjenesten. Den som kommer øverst på denne listen har den beste kombinasjonen av at vi tror at hjelperen virkelig kan være den beste, at man ikke må reise så langt og at prisen er riktig i forhold til andre.

Noen ganger ønsker brukeren selv å spesifisere hva som er viktigst, enten det er hvem som er nærmest, den som er ledig NÅ eller at man vil ha den billigste - uansett kvalitet og avstand. Den fleksibiliteten ønsker HelpAdvisor at brukeren skal ha.

Hos HelpAdvisor kan du ikke kjøpe deg til en bedre plassering. Vi rangerer hjelperne etter fire kriterier: tilgjengelighet, at de er i nærområdet, tidligere brukeres vurderinger og pris. Jo mer oppdatert profilen din er, jo høyere vil du komme i søk.

Sharing is caring.

Fortell folk i ditt nettverk om at du har begynt å bruke HelpAdvisor. Jo flere vi er som sprer det glade HelpAdvisor-budskap, jo flere nye kunder får vi alle sammen og verdien øker for alle. Du kan enkelt dele din HelpAdvisor-profil på Facebook og LinkedIn ved å trykke på knappen under.

Hva koster det?

Det koster ingenting å registrere seg som en hjelper på HelpAdvisor. Du betaler imidlertid en provisjon på 9 % på alle tjenester du selger gjennom dette systemet. Du betaler ikke provisjon på salg til nåværende kunder, forutsatt at du har registrert disse hos HelpAdvisor før de bestiller. Les mer om hvordan du registrerer en gjeldende kunde her. (Se... her)

Hvordan registrerer jeg nåværende kunder som jeg ikke skal betale provisjon for?

Straks du har registrert deg på HelpAdvisor og vi har godkjent profilen din, vil du få tilsendt en lenke til din side som du kan videresende til dine kunder. De av dine kunder som klikker på denne lenken og registrerer seg som brukere, vil automatisk bli registrert som dine “gamle” kunder - og salg til disse skal du følgelig ikke betale provisjon for. Vårt mål er å hjelpe deg å få “nye” kunder og vi vil derfor ikke at du skal betale provisjon på de kundene du hadde fra før av.

Hvordan får jeg betalt?

Det er fremdeles ikke avklart NÅR du får betalt via HelpAdvisor. Du får betalt direkte av brukeren inntil vi får betaling via kredittkort. Da vil du få betalt rett etter at vi får inn pengene.

Hvor trygt er det å betale via HelpAdvisor?

HelpAdvisor vil håndtere alle betalinger når vi har satt opp en avtale om kredittkortbetaling.

Når får jeg betalt?

Så snart betalingen er registrert i vårt system vil vi betale deg.

Hva hvis brukerne ikke møter opp?

Inntil kredittkort er på plass må du selv kreve inn pengene hvis du har policy om at bruker må avbestille f.eks. 24 timer i forkant. Når kredittkort er på plass vil vi trekke brukeren selv om vedkommende ikke møter til avtalt tid.

Hva hvis jeg blir syk eller må avlyse i siste liten?

Når du innser at du er i ferd med å bli syk eller ikke kan komme, må du umiddelbart melde fra til brukeren via HelpAdvisor. Brukeren vil da få et varsel og kan re-bestille hos deg eller velge en annen hjelper.

Hvordan legger jeg til en kalender eller intergrerer med min eksisterende?

Et av de viktigste verktøyene i HelpAdvisor er kalenderen. Undersøkelser viser at mer enn 90 % av brukerne ønsker å kunne bestille online i stedet for over telefon eller post. De hjelperne som har en kalender som er oppdatert og klar til å ta direkte bestillinger, vil dermed rangeres veldig mye høyere enn de som ikke har kalenderoppdatering.

På HelpAdvsor kan du enkelt legge inn din arbeidstid og fortelle oss når du er opptatt, for så å la brukerne fylle opp de ledige timene i kalenderen din. Som hjelper godkjenner du alle bookinger før de er endelige; du kan enkelt komme i dialog med brukeren for å endre tidspunktet brukeren har ønsket seg.

Hvis du i dag har et enkelt manuelt system vil vi anbefale deg å benytte deg av vår løsning som din eneste. Du kan selvsagt både via PC og mobil kunne se og oppdatere din kalender.

Har du et enkelt bookingsystem (f.eks. din personlige Apple eller Google-kalender) foreslår vi at du integrerer med vårt gratis og brukervennlige system. Hvis du allerede har et system som er integrert med din personlige kalender er det svært enkelt å integrere med vår.

Hvordan integrerer jeg HelpAdvisor med min bedrifts bookingsystem?

HelpAdvisor stiller til rådighet et API (Application Programming Interface) som enkelt gjør at din bedrifts nåværende kalender og bookingsystem kan snakke med vårt system. For å få tilsendt et API, kontakt oss på info@helpadvisor.com

Datasikkerhet for brukere.

Vi er opptatt av din datasikkerhet og trenger derfor KUN å vite NÅR du er opptatt og ikke hvilke kunder du har, så vi vil ikke be om å få vite hva du gjør når. Imidlertid vil vi sende all informasjon om bestillinger gjennomført i HelpAdvisor direkte inn i din kalender, slik at du vet når du kan ta i mot andre bestillinger direkte.

Kan jeg ha egen online booking på min nettside?

HelpAdvisor har utviklet en booking-widget (booking-knapp) som du enkelt kan legge til på din egen nettside eller Facebookside, slik at kundene dine kan bestille online. De kundene som booker via din egen hjemmeside vil automatisk bli registrert som dine “gamle” kunder. Les mer om hvordan du unngår å betale provisjon på “gamle” kunder her.

Få kundeinnsikt

Vi trenger alle tilbakemeldinger på det vi gjør for å kunne forbedre oss. Med HelpAdvisor vil du jevnlig få en rapport som sier noen om hvordan brukerne oppfatter tjenesten(e) du leverer og hvordan du fremstår som tjenesteyter. Vi ønsker også å vise deg hvordan du ligger an i forhold til andre som det er naturlig for deg å sammenlikne deg med. Kun du vil ha tilgang på denne rapporten - den er personlig.

Hva med datasikkerhet og personopplysninger?

Vi i HelpAdvisor er meget opptatt av datasikkerhet og å ta godt vare på dine og brukernes personopplysninger. Informasjonen du som hjelper noterer vil ikke vises til andre; brukere vil kun kunne se når du er ledig, ikke hva du gjør når du er markert som opptatt.

Ris og ros

Har du en tilbakemelding til oss? Er det noe du savner, noe som ikke fungerer, noe du vil ha mer av? Hjelp oss å bli bedre ved å fylle ut dette skjemaet. (lenke) Vi lover svar innen to virkedager. Tusen takk!